keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Talomme

Tämä ei ole mikään sisustusblogi, mutta haluan esitellä tätä uutta ikuisuus projektiani. Ja minä en ole mikään sisustaja tai valokuvaaja, niin kuin kuvista näette :) Talo ei ole valmis (onkohan omakotitalo koskaan...), muutama seinä odottaa korjausta ja listat puuttuu joko paikasta, mutta silti en jaksa odottaa vaan tässä tämä on:

Tältä olkkarimme näytti ostettaessa. Joka huoneessa oli mäntyiset katot, jotka peitimme valkoisella. Nämä suuret ikkunat ovat suosikkini. Joskus teeveetä katsoessa huomaa, ettei pysy ohjelmassa mukana, kun katse harhailee puutarhassa ja ympäröivässä metsässä.

Tältä olkkarimme näyttää nyt. Monen mielestä kovin tyhjältä näyttää, mutta itse rakastan avonaista tilaa, jonka olohuone ja keittiö muodostavat yhdessä. (Kuva on otettu keittiöstä päin.) Toki seinälle on tulossa vielä hyllyt, että saan mm. valokuvakehyksiä ja enemmän kynttilöitä esille.

Tässä on huoneeni, joka on pyhitetty minun askarteluillle ja muille päähänpistoille, sekä vieraille. Aivan luksusta, kun on pöytä ja kokonainen huone, johon saa jättää hommat kesken levälleen.


Ennen kun olimme saaneet edes talon avaimia päätin, että tahdon keltaisen pinnatuolin. Kesällä ostin tuolin kirpparilta ja maalasin itse. Nyt tuoli odottaa vielä pöytää kaverikseen..
Muutenkin huoneessa on tuo keltainen väri pääosissa. Huomaatteko nurkassa keltaisen mekon, jonka tätini on virkannut mulle, kun olin vauva. Mekosta olis tarkoitus askarrella taulu tms. Toisena projektina olisi täyttää sohva ihanilla tyynyillä. Yksi tyyny onkin  juuri nyt virkkuukoukussa kiinni.Tässä on mielestäni kaunein huonekaluostokseni. Tämä pöytä on ollut jo edellisessä asunnossa, mutta silti se pääsi taas paraatipaikalle. Kuva on otettu ovesta tultaessa käytävään päin.Tässä on keittiömme. Edelliset asukkaat olivat valinneet mielestäni kauniit keittiönkalusteet. Tuo ruokailuryhmä oli ensimmäinen ostos kotiimme, olinhan mä haaveillut siitä jo monta vuotta. Keittiössä on mukavan paljon laskutilaa, jossa on tilaa leipoa tai kerätä roinaa, niin  kuin kuvasta huomaatte :)Tässä on keittiön tuunauskohteeni. Kaikki mausteet olen laittanut pilttipurkkeihin ja esille.. Huomaattehan lattialla edesmenneen mummani tekemät räsymatot. Matot ovat liian lyhkäiset, mutta rakkaat, koska ovat olleet myös lapsuudenkodissani. Lisää mumman tekemiä mattoja voit bongata muistakin kuvista. Nämä nojatuolit ovat myös mummani. Ne saivat vaan uuden kankaan niskaansa. Tuolit sijaitsevat takkanurkauksessa/vilpolassa, johon pääsee myös kylpyhuoneesta. Takka oli mielestäni ruma tänne muuttaessa, mutta nyt olen rakastunut sen kaikkiin kolhuihin. On mukavaa, että muuten vaaleassa kodissa on myös tälläinne vanhahtava ja värikäs nurkkaus. Takka kiinittää kaikkien sisääntulijoiden katseen ekana.
Pikkuvessamme näytti tältä muuttaessamme. Nyt on kaapisto ja peili ovat muuttuneet. Vielä tarvis katajaiset listat vaihtaa.. Vessassa asuu uusin pöllömme <3 Kiitos ystävälle tuparilahjasta! Lisää pöllöjä voit bongailla muista kuvista..

Tässä on päämakuuhuone. Pää- sen takia, että sieltä pääsee suoraan pienelle terassille. Makuuhuone odottaa vielä lukulamppuja ja sängynpäätyä. Olen miettinyt tuunavani päädyn jostain...


 Lisäksi kodissamme on:
-miehen soittohuone, jossa on ihan farkun näköistä tapettia. Sen kuvaaminen ei vaan ota onnistuakseen.
- työhuone, joka on tällä hetkellä työkaluvarastona
-kodinhoitohuone, josta en keksi miten siitä saisi sekä kivan että toimivan.
- Sauna ja suuri kylpyhuone, jotka saavat pitää edellisten asukkaiden sisustuksen.
- Valtava puutarha, josta voisi kirjoittaa pitkätkin ihanuus- ja työlistat..

1 kommentti:

  1. Kauniilta näyttää. Vanhin tyttäreni on myös minitalisti ja minusta hänen kotonaan näyttää myös tosi kauniilta. Olet kivasti yhdistänyt myös vanhaa sisustukseen josta pidän erityisesti. Sängyn pääty itsetekemänöä kuulostaa hyvältä. Itse teihtiin myös joululahjaksi tyttärellemme ja siskolleni sängynpäädyt. Käy vilasee jos kiinnostaa!! Intoa käsitöihin ja sisustukseen , teillä on kaunis koti!!

    VastaaPoista